onsdag 2 mars 2011

Eksjö tingsrätt!

Måste göra ett förtydligande då det gäller Eksjö tingsrätt. Rykten florerar att Alliansen röstat mot förslaget att tingsrätterna ska få vara kvar men så är inte fallet. Domstolsverket har föreslagit regeringen att de ska slå samman vissa tingsrätter i landet. Regeringen har ännu inte tagit ställning i frågan vilket i sin tur gör att utskottet i riksdagen inte har något förslag i sin tur att ta ställning till. Igår ville oppositionen att utskottet skulle ta ett så kallat utskottsintiativ när man motsatte sig förslaget att slå samman tingsrätterna. Eftersom utskottet ännu inte fått något förslag att ta ställning till så sa alliansen nej till detta. Med andra ord så var det en ren formalitet, man kan inte ta ställning till något förslag som ännu inte finns!
Men jag vet att alliansen inte kommer att gå på Domstolsverkets förslag - tingsrätterna kommer att få vara kvar. Under den förra Socialdemokratiska regeringen så la man ner mängder av domstolar i landet. Vi kommer inte att fortsätta på denna linje utan kommer att rädda de som nu finns kvar.
Denna veckan har jag Axel med mig i Stockholm. Han har själv bett om att få följa med - det är lite spännande trots allt! Så i eftermiddag blir det en tur till världens största leksaksaffär, om man får tro på Axel. För oss "lantisar" så är alla affärer i Stockholm stora!! I morgon har jag lovat honom en tur till Skansen akvariet.
När vi kom hit i går så tyckte han att trottoarerna var väldigt dåligt skottade (vilket han har helt rätt i) och gjorde följande konstaterande; "konstigt att de inte kan skotta här, så mycket människor som bor i Stockholm och som kan göra det".

1 kommentar:

  1. BRA med detta förtydligande!
    Många hälsningar
    Dag

    SvaraRadera