onsdag 29 augusti 2012

Tåg

Jag tror att de flesta vet att det pågår budgetarbete för fullt nu. På alla nivåer, kommun, landsting och riksdag är det bråda tider då man ska vända och vrida på varenda krona för att få ut det bästa för invånanarna.
Det är inte alltid så enkelt att prioritera och särskilt svårt är det när man måste minska verksamheten. I kommun och landsting är man som politiker mycket mer närmare själva budgetprocessen, i riksdagen är man inte med i förhandlingarna. Alla partier i riksdagen har en lista på det som de anser är viktigt att prioritera i budgeten, denna har behandlats i riksdagsgruppen. Sedan får vårt partiledare, tillsammans med sin stab, mandat att förhandla med de andra partierna i Alliansen.
En stor fråga de sista åren har varit järnvägen. Fler och fler nyttjar den samtidigt som underhållet av den har släpat efter i väldigt många år. En satsning på järnvägen är nödvändig samtidigt som man ska vara medveten om att det är väldigt stora kostnader som vi talar om.
Idag så berättar regeringen att man kommer att satsa på snabbgående mellan Linköping - Stockholm och dubbelspår Göteborg - Borås. Detta glädjer mig och är en bra början, förhoppningsvis så kommer det att finnas ekonomiska möjligheter att bygga vidare på järnvägen.
Riksdagen öppnar i mitten av September men det innebär inte att vi riksdagsledamöter är lediga. Vi jobbar på hemmaplan och gör besök ute i "verkligheten". Denna veckan har jag besökt ett boende för ensamkommande flyktingbarn och haft diverse möten. I em ska jag på mingel hos Svenskt näringsliv, det är alltid givande att träffa företagare och lyssna på hur deras vardag ser ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar