lördag 13 september 2014

Folkpartiet vill....

Nu har jag och mina kollegor gjort så gott som vi har kunnat för att informera er varför ni ska rösta på just oss. Men jag måste få göra det en sista gång.

Folkpartiet vill fortsätta att satsa på skolan. Resultaten har sjunkit i 20 år i den svenska skolan och det tar tid innan man ser resultat av alla reformer som vi genomfört tillsammans med Alliansen. Vi vill ha ordning och reda i klassrummet, betyg från lägre åldrar så att vi kan hjälpa eleverna utifrån deras förutsättningar, höja statusen på lärarna och ge dem den lönen som de är värda. Vi är också säkra på att ett återförstatligande av skolan skulle göra att det satsades lika på alla elever oavsett var de bor.

Folkpartiet vill värna företagandet. Det finns en myt som säger att vi politiker fixar jobben, det stämmer inte. Vi skapar förutsättningar för att företagen ska kunna expandera och skapa fler arbetstillfällen. Vi vill göra en översyn av LAS (Lagen om anställningsskydd) så att företagen kan sätta kompetens före anställningsår. På så sätt kan vi också lättare få in ungdomarna på arbetsmarknaden.

Folkpartiet vill att hela landet ska leva, både stad och land. Du måste själv få välja din bostadsort, det är lika självklart som att du själv väljer din partner. För att göra det möjligt för en levande landsbygd vill vi höja reseavdraget (som du får göra för resor till/från jobbet) och inte straffbeskatta drivmedlet. Höjt bensinpris skulle lägga en våt filt över hela landsbygden.

Folkpartiet anser att jämställdhet är viktigt därför har vi satsat på karriärstjänster inom kvinnodominerade yrken. Vi har redan genomfört det för lärare nu vill vi fortsätta med förskollärare och specialistsjuksköterskor. Vi vill också fördubbla jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen för att papporna ska ta en större del av sitt ansvar.

Folkpartiet anser att Sverige är värt att försvara. Vi vill återinföra värnplikten men då för båda könen. Vi anser också att vi ska bli medlemmar i NATO för att ha en partner om vi skulle bli anfallna.

Folkpartiet vill mycket mer.....men nu stannar jag.
Jag hoppas verkligen att du går och röstar i morgon och att du väljer Folkpartiets valsedel och sätter ett kryss för mitt namn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar