torsdag 15 november 2012

Dagens ros till alla fritidspolitiker

Som fd kommun- och landstingspolitiker så är det intressant att följa detta på lite avstånd. Som politiker så måste man ha ett helhetsperspektiv på tex kommunen som man företräder. Både skola, äldreomsorg, sophantering, biliotek, gatlysen etc ska ha sin del av kakan. Precis som i vår privata ekonomi så kan vi inte göra åt mer pengar än dem som vi får in i kassan.Jag tror att alla kommunpolitiker gör sitt bästa för att fördela detta på ett så bra sätt som möjligt utifrån de resurser som de har.
Tyvärr så är det alltför få personer som vill ställa upp som politiker. Det tar mycket tid i form av inläsning och sammanträden och detta sker nästan alltid på fritiden. (Att man blir fritidspolitiker för att tjäna en massa pengar är en ren skröna)
Men när dessa politiker måste ta obekväma beslut och dra ner på olika delar inom kommunen, då kan man engagera sig. Varför kan inte dessa personer lägga sin kraft på att göra det så bra som möjligt för alla invånare och inte strida för enbart sin sak. Jag tycker ofta synd om kommunpolitikerna som jobbar hårt för att göra det så bra som möjligt och sedan bara får skäll. De är värda uppmuntran och respekt för det jobb som de lägger ner. Om man nu är missnöjd med sina politiker så finns det alltid möjligheten att själv ställa upp som politiker vid nästa val. Jag lovar att alla, oavsett parti, kommer att välkomna nya medlemmar med öppna armar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar