torsdag 22 januari 2015

Schack

Nu sitter jag på tåget på väg hem från årets andra riksdagsvecka. Efter en fruktansvärd intensiv höst så känns det nu som om vi äntligen kan komma igång och jobba på riktigt. Idag har vi fått planeringen för vårens utskottsarbete och det finns en hel del att bita i. Men Socialförsäkringsutskottet börjar terminens arbete med en utskottsresa till Luleå nu på söndag. vi kommer bla att besöka migrationsdomstolen, Sunderby folkhögskola och flera intressanta projekt inom både integration- och socialförsäkringsområdet. Förutom att få med sig en massa kunskap så är det också ett ypperligt sätt att få lära känna varandra i utskottet.
I helgen så körde jag Axel till handbollsträning, han jämförde då ett handbollslag med schackpjäser, det finns olika uppgifter, man jobbar på olika sätt men alla positioner/pjäser behövs för att göra ett bra spel. Efter en hel del diskussioner så kom vi fram till att det fungerar så i hela samhället oavsett vilka konstellationer vi tillhör. Alla behövs i laget även om vi har olika roller.

1 kommentar:

  1. Som arbetslös kan jag inte säga att man tillhör något lag alls. Man hamnar helt och hållet utanför samhället fastän man kan och vill så mycket.

    SvaraRadera