onsdag 22 maj 2013

Intensiv tid!

Jaha, då var det maj igen. Om inte annat så märks det på mitt dåliga bloggande. Maj och juni månad är de mest intensiva både på jobbet och i privatlivet ( jag tror att många av er känner igen detta) vilket gör att min blogg är mitt ständiga dåliga samvete.
Ibland så får jag frågan, "vad gör du egentligen som riksdagsledamot som kan vara så tidskrävande"? Ibland undrar jag detsamma men på något sätt är det alltid fullt upp och man känner att man inte hinner med allt ändå. Vi ( riksdagsledamöter) är oftast i riksdagen tisdag till torsdag och då är det möten och sammanträden hela dagarna. Vi är "specialister" inom det utskott som vi sitter i och måste hela tiden hålla oss uppdaterade på vad som händer inom det området så det är väldigt mycket inläsning och kunskapssökning. Det är interna möten inom partiet i olika konstellationer och även med våra alliansvänner och överläggningar med de olika departementen.
När jag är hemma så är det studiebesök, skolbesök, medverka på olika möten och sammankomster, styrelseuppdrag och väldigt mycket mer. Alla dessa besök i "verkligheten" gör att jag får väldigt mycket kunskap med mig som jag använder i mitt dagliga arbete.
Förutom mina kollegor som jag stadigt har givande dialoger med så finns uppbackning i form av vårt riksdagskansli. Alla riksdagsledamöter har tillgång till en politiskt sekreterare som servar oss med stort och smått, utan dem hade vi stått och ganska slätt! De jobbar ofta i det fördolda men gör ett otroligt viktigt jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar