fredag 19 september 2014

En konstig vecka!

Den gångna veckan har varit ganska omskakande på många plan. Att Alliansen förlorade regeringsmakten var inte helt oväntat men att SD skulle bli det tredje största partiet kom nog som en överraskning för de flesta av oss. Det finns bara en vinnare och resten är förlorare i detta val. Vi i Folkpartiet sa att vi sökte majoritet för en ny Alliansregering. När den nu föll så går vi ut i opposition, vilket vi har sagt från början. Det har inte alltid varit enkelt att som minoritetsregering med Alliansen få igenom sina förslag, det kommer inte att bli enklare för Stefan Löven.
På valnatten var jag säker på att Jönköpings län tappat sitt riksdagsmandat men det var kvar och då hade vi 19 mandat i landet. Under veckan har rösterna räknats igen och till slut visade det sig att vi fick ytterligare ett mandat i landet och nu har vi 20 riksdagsmandat. Jag har aldrig varit med om en sådan spännande och långdragen räkning som denna gången. Tyvärr så är det många av mina kollegor som får lämna sina uppdrag och jag önskar dem all lycka till i framtiden.

Själv hade jag två personliga mål inför valet, och jag uppnådde båda. Det första var att bli personvald, och det är jag med 5,62% av personrösterna. Jag hade denna gång förmånen att även stå på Östergötlands lista (som nummer 21), där var mitt mål att skramla ihop 20 röster till Folkpartiet, jag lyckades med 39! Jag gläds också över att Eksjö kommun var den kommunen i Jönköpings län där FP fick procentuellt mest röster till riksdagsvalet.

Nu kavlar vi upp armarna och ser till att göra ett gott arbete i opposition och sedan kommer vi tillbaka starkare inför 2018.
Själv ska jag göra vad jag kan för att förvalta det förtroendet som jag fått och se till att hålla den socialliberala fanan högt i mitt arbete!

Än en gång, TACK till er alla som stöttat mig och som jobbat hårt för FP i valarbetet!

söndag 14 september 2014

TACK!

Idag är valdagen här, glöm inte bort att det fortfarande finns människor i världen som går i döden för att få leva i en demokrati. Vi är så bortskämda så att vi tar det för givet att rösta, men det är det inte för alla, så masa dig nu ur soffan och nyttja din demokratiska möjlighet att påverka hur Sverige ska styras de närmaste fyra åren.

Jag vill passa på att framföra några tack till personer som betytt mycket för mig i mitt kampanjarbete;
TACK, Peter min älskade make, att du står ut med mig i den intensiva valrörelsen och alltid stöttar mig och alltid hjälper till att lösa vardagspusslet.
TACK, Axel min älskade son, som får stå ut med långa och tråkiga debatter/samtal, du är helt fantastiskt tålmodig (och du är bara 10 år).
TACK, mamma för att du alltid finns till hans och peppar mig.
TACK, Mia, min underbara svägerska som alltid finns till hans för ett samtal när det behövs.
TACK, Christian, mitt X som med sin förmåga till samarbete gör det bästa för vår son.
TACK Rudi, vår ombudsman i FP, som stöttar, kritiserar, organiserar men alltid med FPs bästa i sikte.
TACK Magnus, min konkurrent och komplement, för ett gott samarbete i valrörelsen.
TACK Sofia, min politiske sekreterare, som alltid löser allt hur smidigt som helst.
TACK alla underbara valarbetare runt om i länet som jobbat "häcken av sig" för ett fortsatt Alliansstyre med ett starkare FP.

Utan er hade jag aldrig orkat såhär lång, nu håller vi tummarna för ett bra valresultat!

lördag 13 september 2014

Folkpartiet vill....

Nu har jag och mina kollegor gjort så gott som vi har kunnat för att informera er varför ni ska rösta på just oss. Men jag måste få göra det en sista gång.

Folkpartiet vill fortsätta att satsa på skolan. Resultaten har sjunkit i 20 år i den svenska skolan och det tar tid innan man ser resultat av alla reformer som vi genomfört tillsammans med Alliansen. Vi vill ha ordning och reda i klassrummet, betyg från lägre åldrar så att vi kan hjälpa eleverna utifrån deras förutsättningar, höja statusen på lärarna och ge dem den lönen som de är värda. Vi är också säkra på att ett återförstatligande av skolan skulle göra att det satsades lika på alla elever oavsett var de bor.

Folkpartiet vill värna företagandet. Det finns en myt som säger att vi politiker fixar jobben, det stämmer inte. Vi skapar förutsättningar för att företagen ska kunna expandera och skapa fler arbetstillfällen. Vi vill göra en översyn av LAS (Lagen om anställningsskydd) så att företagen kan sätta kompetens före anställningsår. På så sätt kan vi också lättare få in ungdomarna på arbetsmarknaden.

Folkpartiet vill att hela landet ska leva, både stad och land. Du måste själv få välja din bostadsort, det är lika självklart som att du själv väljer din partner. För att göra det möjligt för en levande landsbygd vill vi höja reseavdraget (som du får göra för resor till/från jobbet) och inte straffbeskatta drivmedlet. Höjt bensinpris skulle lägga en våt filt över hela landsbygden.

Folkpartiet anser att jämställdhet är viktigt därför har vi satsat på karriärstjänster inom kvinnodominerade yrken. Vi har redan genomfört det för lärare nu vill vi fortsätta med förskollärare och specialistsjuksköterskor. Vi vill också fördubbla jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen för att papporna ska ta en större del av sitt ansvar.

Folkpartiet anser att Sverige är värt att försvara. Vi vill återinföra värnplikten men då för båda könen. Vi anser också att vi ska bli medlemmar i NATO för att ha en partner om vi skulle bli anfallna.

Folkpartiet vill mycket mer.....men nu stannar jag.
Jag hoppas verkligen att du går och röstar i morgon och att du väljer Folkpartiets valsedel och sätter ett kryss för mitt namn!

torsdag 11 september 2014

Halmstad - Nässjö

Tre dagar kvar.....nedräkningen pågår! Just nu sitter jag på ett mycket skumpigt tåg på väg till Halmstad. Vän av ordningen undrar säkert vad jag gör här när det är valspurt. Saken är den att jag har vid ett flertal tillfällen motionerat, tillsammans med Jan Ertsborn, om behovet att rusta upp denna bana. Så idag ska jag tillsammans med FP-are från Halland och Jönköpings län uppmärksamma detta genom att resa sträckan Halmstad - Nässjö tillsammans. Vi har bjudit in pressen att åka med oss för att lyssna på våra synpunkter. Banan är viktig både för resenärer och godstransport men jag inser när jag nu åker med tåget att upprustningen verkligen är akut, har svårt att träffa rätt knappar på tangentbordet eftersom det skakar något otroligt.

måndag 8 september 2014

Valspurt!

Valrörelsen är nu inne på sin sista vecka, det är både skönt och lite vemodigt. Det är fantastiskt roligt att då vara en liten kugge i det stora maskineriet och det kommer att bli tomt på måndag. Men samtidigt så är det väldigt slitigt. Vi är ett fåtal som har förmånen att ha detta som sitt heltidsuppdrag, majoriteten av alla valarbetare är idiella och tar ledigt från jobbet för att att delta i valrörelsen och jobba för ett bättre Sverige. Oavsett partipolitik så tror jag att det är målet för alla som engagerat sig politiskt men hur ett bättre Sverige ska se ut har vi olika lösningar på.
Jag vill jobba för ett land som välkomnar nya Svenskar oavsett om de är flyktingar, jobb/studie"kärleks"-invandrare. Jag vill se ett Sverige där vi tror att den enskilda människan själv har förmågan att fatta beslut som rör deras liv oavsett om det gäller utbildning, vård/omsorg eller yrkesval. Jag vill att företagen ska få bra förutsättningar så att de kan expandera och på så sätt skapa fler arbetstillfällen. Jag vill att det ska vara möjligt att både leva på landsbygden och i staden och att man får mer förståelse för att förhållandena ser olika ut beroende på bostadsort. Jag vill att alla elever ska få samma förutsättningar oavsett var de bor och vilken bakgrund de har.
Håller ni med mig, rösta då på Folkpartiet och kryssa gärna mitt namn ( jag finns både på Jönköpings- Östergötlands-Rikslistan)