fredag 7 februari 2014

Plenifritt och sportlov!

Vissa veckor har vi plenifritt i riksdagen, det innebär att vi inte har några sammanträden i Stockholm utan jobbar på hemmaplan. Vi har "frihet under ansvar" vilket innebär att vi själva lägger upp vårt arbetsschema och vilka uppdrag vi gör. Vart 4:e år infaller sportlovet med vår plenifria vecka, och iJönköpings  län händer det i år. Inte nog med det, Axel fyller också 10 år under denna vecka. Därför har jag bestämt mig för att inte boka in några besök/uppdrag nästa vecka utan umgås med familjen. Jag brukar säga att jag vill ha familjen kvar även efter valet och då gäller det att prioritera dem när det är möjligt. Axel har önskat sig sol och bad nästa vecka - och det ska han få!

tisdag 4 februari 2014

Kvinnojourerna och utlovade pengar!

De senaste dagarna har det varit en del diskussioner kring kvinnojourerna och att en del av dem inte fått utökat bidrag från staten. Tidigare så var det budgeterat 19 miljoner till kvinnojourerna och den summan är nu höjd till 42 miljoner. För att kunna söka dessa medel så måste föreningen vara rikstäckande ( finnas i minst hälften av länen) eller bedriva verksamhet av riksintresse. Ett sådant riksintresse är jourtelefon för utsatt kvinnor/ tjejer.
ROKS ( riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige) och SKR ( Sveriges kvinno-och tjejjourens verksamhet) är två paraplyorganisationen som samlar många kvinnojourer i sin verksamhet. ROKS och SKR har tillsammans fått 37 miljoner som sedan ska fördelas på de olika kvinnojourer som de har i sina organisationer. Att enskilda kvinnojourer nu går ut och säger att de inte får några pengar är att skarva med sanningen. Pengarna går inte direkt till den enskilda kvinnojouren utan de får i sin tur söka dem hos respektive paraplyorganisation.
Jag tycker det är olyckligt när journalister endast lyssnar på en av parterna och inte undersöker hur det verkligen är!

måndag 3 februari 2014

En inspirerande dag!

I lördags hade Folkpartiet i Jönköpings län sin första utbildningsdag för nya kandidater till kommun/landsting/riksdagslistor. Jag måste erkänna att det tog emot att lämna familjen på lördagsmorgonen  efter att ha kommit hem sent på fredagskvällen. Men plikten kallade och det var bara att åka iväg. Det var längesedan jag har upplevt en sådan härlig stämning och trevligt umgänge. Efter fyra timmars utbildning åkte jag hem med ett leende på läpparna och insåg att detta kommer att bli bra. Med sådana diskussionsugna och pålästa kandidater kan det inte bli annat än ett bra resultat!