tisdag 19 november 2013

Landsmöte

I helgen har Folkpartiet haft sitt landsmöte i Västerås. Vi har tagit beslut om ett nytt partiprogram som kommer att ligga till grund för de kommande valrörelsena.Landsmötet pågår torsdag till söndag och det är valda ombud från hela landet. Landsmötet är partiets högsta beslutande organ.
Det var många och långa debatter som föregick besluten och det är inte möjligt att nämna alla beslut här, men jag vill peka på några saker som jag tycker är viktiga;
En översyn av LAS för att få en modernare regler.
Förstatliga skolan så att alla får en likvärdig utbildning.
Skippa arbetsgivarnas ansvar för andra sjuklöneveckan.
Vård ska drivas av aktörer som har långsiktighet och kvalité som mål.
Satsning på bredbandsutbyggnad på landsbygden.
Samtidigt så jobbar en grupp med att ta fram ett nytt landsbygdsprogram, vi är många som bor i glesbygd och känner att det måste ske satsningar där för att vi ska ha en levande landsbygd.

Det är väldigt mycket aktiviteter inom partiet nu och det märks att valet närmar sig med stormsteg. På lördag ska vi ta våra landstings- och riksdagslistan i Jönköpings län. Då samlas ombud från hela länet för att fatta beslut om hur listorna ska se ut.
Jag är tacksam för att jag redan har fixat alla mina julklappar då jag inser att jag inte har en ledig helg kvar innan jul!