onsdag 10 juli 2013

Rötmånad?!

I lördags kom vi hem ifrån Almedalen med mycket kunskap i bagaget och en stor hög med tvätt. Men denna gången så kunde jag ta tvätten när det passar mig eftersom jag ska vara hemma och ledig ( mail och telefon måste jag sköta dagligen men jag har inga möten inbokade) i drygt tre veckor.
Sedan några månader tillbaka är jag god man åt ett ensamkommande flyktingbarn från Afganistan som bara är 13 år. Det är så intressant att lyssna på honom och inse att vi tar saker föregivet som han inte har en aning om. Det uppstår en del missförstånd och konflikter men ofta så kan vi reda ut det och inse att det handlar om kulturkrockar. Förra veckan hade vi en diskussion om att äta rester. Han ringde mig och var förtvivlad och talade om att personalen ville ge honom dålig mat som man blir sjuk av. Efter lite dividerande så insåg jag att han fått lära sig att man absolut inte får äta "gammal" mat för då blir man sjuk. Om det är 30 grader och det inte finns kyl/frys så stämmer ju det men vi har ju möjligheter att kyla maten. När vi väl hade rett ut detta så kunde vi skratta tillsammans. Det kommer att bli fler liknande  situationer framöver men om man är lyhörd så tror jag att vi löser dem också.
Nu ska jag vara ledig några veckor och bara njuta av att umgås med familj och vänner, förutom att ta hand om tvätten då ;-)
Jag önskar er alla en skön , och förhoppningsvis, solig sommar!