söndag 30 juni 2013

Almedalen 2013

Jag njuter av att ha fått sova en hel vecka i min egen säng. Veckan som gått har jag haft diverse möten/sammanträden på hemmaplan och läst på inför kommande seminarium i Almedalen. Jag åker dit på tisdag. Axel följer med mig som sällskap, han är så stor nu så han har inga problem med att sitta med ( tyst) när jag arbetar. Jag som är så van vid att resa ganska mycket har trots detta svårt att packa inför Almedalsveckan. Hur blir vädret, vad behöver man för kläder och hur mycket mat ska man släpa med sig till boendet. Som tur är har vi bilen med oss så det är bara att stoppa in allt man behöver....och lite till!
Almedalen är en spännande plats att vara på då man träffar många olika människor som verkar inom diverse organisationer och företag. För att kunna göra ett bra jobb i riksdagen behöver jag kunskap och idéer från personer som verkar i olika branscher, denna vecka är ett ypperligt tillfälle för att skapa dessa kontakter. Att det sedan är fina omgivningar och ofta fint väder gör ju inte saken sämre. Kanske ses vi i vimlet den kommande veckan!

onsdag 19 juni 2013

Sommar

Idag är sista arbetsdagen i riksdagen innan sommaruppehållet. Och, nej, vi har inte sommarlov i tre månader inte semester heller. Däremot så har vi inga sammanträden ( jo, några utskottsmöten och ett gruppmöte i augusti) eller voteringar förrän riksdagen öppnar igen i mitten av september. Vad gör vi hela sommaren? Jo vi fortsätter att jobba hemifrån, mailet fortsätter att ramla in i en strid ström, telefonen ringer och det finns mängder av papperarbete att ta tag i. Oftast så tänker jag, det ska jag läsa i sommar när det är lite mindre möten, vilket innebär att "läsahögen" är gigantisk. Av erfarenhet så vet jag att jag bara kommer att hinna med en bråkdel av det som jag har tänkt mig. Nästa vecka har jag en hel del möten inbokade hemma i länet. Under vecka 27 befinner jag mig i Visby för att deltaga i Almedalsveckan. Men vecka 29-31 har jag tänkt att vara ledig och bara umgås med familjen. Förhoppningsvis så hinner jag påta i mina land och sitta vid min älskade symaskin.
Denna veckan så är Axel med mig i riksdagen. Han förstår inte hur jag orkar sitta på så många möten och prata hela dagarna. Men, men, äpplet. Faller inte så långt bort.....vi får väl se om han tycker detsamma om några år!
Vill passa på att önska er alla en riktigt skön midsommarhelg, ät mycket men ta det lugnt med snapsen ;-)