onsdag 20 mars 2013

"Dags för en nolltoleransens flyktingpolitik"

Ibland så händer det att vi blir "mailbombade" här på riksdagen. Någon lägger ut ett mail på nätet (och våra adresser) och uppmanar sedan alla att maila till oss. Nedan ser ni det senaste mailet som jag mottagit i cirka 200 exemplar det senaste dygnet.
Jag tycker det är väldigt bra när väljare/medborgare kontaktar oss politiker och är väldigt positiv till att vi i Sverige är så öppna att vi har våra mailadresser officiella så att man kan nå oss på ett enkelt sätt.
Min intention är också att besvara de mail som jag får men när det kommer i dessa mängder så är det omöjligt. Tyvärr så är det också lätt hänt att andra mail försvinner i denna mailflod och jag missar att besvara övriga mail.
Självklart så ska man få framföra sin mening men detta sättet skapar bara irritation och en massa jobb för oss.
Då det gäller innehållet i mailet så tror jag att det handlar om rädsla och okunskap. Jag är väl medveten om att vi har haft problem med att integrera våra invandrare i det svenska samhället. Men den sista tiden så har vi gjort en mängd olika insatser för att klara integreringen på ett bättre sätt. Om det i framtiden blir krig i sverige så hoppas jag innerligt att något annat land vill ta emot mig och min familj om vi är förföljda, torterade och hotade till livet. Men för att integrationen ska fungera ¨så måste vi alla hjälpas åt på olika sätt. Många av våra invandrare, som varit här i många år, har ingen kontakt med infödda Svenskar. Jag tror att vi alla måste fråga oss själva - vad har jag gjort för att de ska bli integrerade i samhället? De flesta av oss skulle svara; -Ingetting. Om var och en gjorde något så skulle vi få ett mycket bättre samhälle där alla känner sig inkluderade

Ämnesrad; Dags för en nolltoleransens flyktingpolitik

Kära statsråd och riksdagsledamöter

För en riksdag och regering beslutna att vidmakthålla Sverige som något slags folkhem med tidigare nivå av levnadsstandard, torde det vara uppenbart att situationen med nuvarande och prognosticerade flyktingströmmar är fullständigt ohållbar.

Situationen är också ohållbar för flyktingarna som under vidriga omständigheter tvingas bryta upp från sina hemländer och försöka anpassa sig till en ny kultur och ett nytt språk i ett allt mindre gästvänligt mottagarland.

Den enda mänskliga och realistiska metoden att stoppa flyktingströmmarna är att den svenska staten vidtar sådana åtgärder att flyktingströmmarna aldrig uppstår - historien visar nämligen att om det finns flyktingar, verkar den svenska mentaliteten vara att sträcka ut en hjälpande hand.

Därför måste nu den svenska staten anamma en åtgärdsplan som omgående stoppar alla de krig ledarskapet för de västerländska s k demokratierna inledde i o m händelserna i USA den 11:e september 2001[1] och är det som i dag skapar flyktingströmmar:

D v s en flyktingpolitik av nolltolerans mot nykoloniala och imperialistiska krig.

1. Sverige avbryter allt samarbete med NATO.

2. Sverige deklarerar i FN att det lämnar det amerikanska imperiet och att skälet för detta är att imperiet i dag utgör det enda hotet mot freden i världen.

3. I FN återaktualiserar Sverige resolution 3379 från 1975 i vilken det fastslås att zionismen är ett hot mot världsfreden och en rasistisk ideologi[2]. Sverige tar i FN också initiativet till att införa kännbara ekonomiska sanktioner mot Israel liksom arbeta för att sanktionerna mot bl a Iran och Syriens Basharregering upphör.

4. Sverige arbetar i EU för samma målsättningar som i FN (punkten 3).

5. Sverige drar omedelbart tillbaka all militär personal från andra länder.

 

fredag 8 mars 2013

Kvinnodagen och riksmöte

Idag är det den 8:e mars, internationella kvinnodagen. Det uppmärksammas på olika sätt världen över. Min svägerska som är från Ukrina berättar att där är det helgdag och alla kvinnor får presenter och blommor. En gammal kompis till mig som för tillfället bor i Kina berättar att där har alla kvinnor ledigt på eftermiddagen och affärerna har särskilda erbjudande på kvinnodagen. Här hemma är det ingen stor dag för allmänheten men för oss som är aktiva i politiken så är det många inbjudningar till olika aktiviteter som tar upp kvinnofrågor på olika vis. Jag är lite dubbel till detta. För mig är det diskriminering när någon grupp i befolkningen blir förfördelade, det spelar ingen roll om det är invandrargrupper, blondiner, revisorer eller kvinnor. All form av diskriminering är oacceptabelt. Att vi har en särskild kvinnodag är ett misslyckande för samhället som inte lyckats ge samma förutsättningar för alla sina invånare. Vi är alla ansvariga för detta och måste se till oss själva och ta vårt ansvar. Som mamma till en son tycker jag att jag har ett ansvar att få honom att förstå att vi, oavsett kön, har samma förutsättningar och värde.
I morgon ska jag, tillsammans med 800 Folkpartister från hela landet, till Västerås för att vara med på vårt årliga riksmöten. Det blir trevligt umgänge, utbyte av erfarenheter och ett flertal seminarium under helgen. Jag ska, tillsammans med min riksdagskollega Ulf Nilsson, hålla i ett seminarium om socialförsäkringarna.

onsdag 6 mars 2013

TV-licens

Den senaste tiden har det varit en hel del diskussioner kring TV-licensens vara eller inte vara. Jag vill börja med att tala om att jag tycker att det är viktigt att vi har en fristående statlig radio/TV som granskar vad som händer i samhället. Men att betala detta via licensen är väldigt förlegat. När TV-apparaterna kom för cirka 60 år sedan så var det säkert ett tidenligt sätt att plocka in avgiften på. Numera kan de flesta av oss se på TV, även om vi inte har en vanlig TV-apparat. Datorer, surfplattor och moderna telefoner gör det möjligt att se TV-program även om alla inte gör detta. Media har uppmärksammat att Radiotjänst på senare tid har börjat att "jaga" personer som har denna form av datautrustning men som valt att inte ha en vanlig TV-apparat. Riksdagen har inte ändrat i regelverket utan detta är något som de själva har tagit initiativ till.
Sedan en tid så pågår det en utredning om hur vi ska betala för public service i framtiden. Jag, och Folkpartiet, förespråkar en avgift (jämför med tex begravningsavgiften) som alla som har en inkomst (över en viss, ej ännu fastställd summa) betalar för detta. Att det inte läggs på skatten beror på att den ska vara "säkrad" och inte kunna förhandlas bort i budgetprocesser. Vi anser att det nu är bråttom att sätta ner foten i frågan så att vi får slut på detta, enligt mig, jagande av "datorinnehavare".