tisdag 31 juli 2012

Hallon eller blåbär?

Vi går nu in i vår tredje och sista lediga vecka tillsammans, när man flänger och far som vi gör så är det väldigt skönt att få vara tillsammans en längre tid. Vi har inget större behov av att resa bort på vår sommarledighet utan njuter av att få vara hemma och göra saker som vi aldrig hinner med annars. Förra veckan var vi i Västervik, vi lyckades pricka in sommarens (enda) finaste  vecka!
Det märks att stora delar av Sverige är på semester, en vanlig vardag brukar jag få ca 50-100 mail i min inkorg, de sista dagarna har det bara varit ett 10-tal. Riksdagsposten får vi hemsänt under sommaruppehållet, men även där märks att de flesta gått på semester.
Nästa vecka så börjar Peter jobba igen och jag ska göra detsamma men det kommer att bli i en betydligt lugnare takt än vad det är när riksdagen är öppen och vi har plenum.
Hoppas ni har det skönt och också har möjlighet att njuta av ledigheten!
Mitt största bekymmer idag är om jag ska plocka blåbär eller hallon ;-)

onsdag 11 juli 2012

Efterlängtad semester och otrygga gummistövlar!

Nästa vecka så börjar vår efterlängtade ledighet här i familjen ( den inleds visserligen med att Peter jobbar på måndag men det kan vi stå ut med). Vi åker upp till Stockholm i morgon för att jobba lite på respektive håll på fredag. Jag har väldigt dålig uppkoppling på min dator när jag är hemma så det är skönt att komma upp till Stockholmskontoret ibland och kunna jobba utan att hela tiden ha problem med uppkopplingen. Men på måndag kväll så blir det nog en tur till Grönan innan vi åker söderut igen. axel har varit hos sin pappa i två veckor nu ska det ska bli så mysigt att få hem honom igen. Vi planerar inte vår ledighet så noga utan tar dagarna som de kommer, blir det fint väder kommer vi nog att tillbringa en hel del tid i Västervik. Ni som känner mig vet ju att jag älskar att gå i skogen och plocka svamp, tiden bara försvinner och jag rensar tankarna. I år är kantarellerna extremt tidiga och jag har varit ute ett antal gånger redan. Igår gick jag ett varv runt vår brevlåda för att se om det kommit några svampar där. I "svamptider" så har jag alltid ett par gummistövlar i bilen, tyckte det var onödigt att ta på dem för den korta rundan men det var så blött i gräset så jag stoppade ner mina strumplösa fötter i stövlarna.Efter en stund kände jag att det stack till på fotryggen, skakade på foten eftersom jag trodde att det var ett barr som hamnat snett och stack mig.det var ett envist "barr" så jag gick till bilen för att ta av mig stöveln och avlägsna barret - men det fanns inget barr. Satte mig i bilen och åkte hem för att ta hand om mina kantareller. Hemma ser jag att foten är röd och svullen, vid närmare granskning så ser jag även två små " hål" i svullnaden - jag hade blivit biten av en huggorm. Idag har jag studerat mina gummistövlar ( som för övrigt är förpassade till soptunnan) och även där sett bitmärkena. Jag har alltid lärt mig att man ska ha gummistövlar på för att inte bli ormbiten men uppenbarligen så är det inte ett fullgott skydd. Men stövlarna medverkade till att jag inte fick så mycket gift i foten och klarade mig med svullnad och rejäl värk. Idag så syns knappt något, kan endast skönja bettstället! Men jag har travat runt i skogen i alla år utan att bli biten och det tänker jag fortsätta medlen jag kommer nog at vara lite mer uppmärksam på var jag sätter fötterna i framtiden!

tisdag 3 juli 2012

Almedalen vs sten!

I år har jag valt att inte åka till Almedalen, men när jag läser alla statusuppdateringar därifrån så ångrar jag mig nästan. Men ibland så måste man prioritera, nästa år så åker jag dit! Denna veckan har jag istället valt att vara (själv) hemma och komma ifatt med allt som jag inte hunnit med under året. Eftersom vi båda veckopendlar så har vi bara helgerna hemma ( om vi inte reser iväg på jobb eller privata nöjen) vilket gör att vi bara hinner med det allra nödvändigaste i hemmet.Så denna veckan är avsatt till att rensa förråd och försöka få någon sånär ordning i trädgården. Egentligen så gillar jag trädgårdsarbete men det ska inte vara ett måste utan ett nöje. Igår och idag är det stenrensning som gäller ( tidigare ägare har lagt dekorationssten kring hela huset), den är väldigt fin när den är ogräsfri och lika hemsk med ogräs! Det är väldigt bra med IPod radio, under tiden så hinner jag lyssna på lördagsintervjuer och andra program som jag har missat under året. På kvällen så sitter jag klistrad framför nyheterna för att se vad som händer i Almedalen, och hinner jag inte in till nyheterna i tid så finns ju alltid TVplay!