torsdag 31 maj 2012

Sluta blogga?!

Jag fick frågan på mitt förra inlägg om jag har tänkt att sluta blogga, den frågan är väldigt relevant eftersom jag inte gjort något inlägg på en dryg månad. Men nej, så länge jag har några som läser så tänker jag fortsätta. att jag har haft ett uppehåll beror på att tiden inte alltid räcker till, maj månad är den mest arbetsfyllda för oss i riksdagen. Förutom det vanliga löpande arbetet så är det fullt med skolklasser som vill ha guidning (vilket är väldigt roligt men tar ganska mycket tid. Det är många projekt som ska avslutas inför sommaren och som ni vet så är maj fullspäckad med helgdagar. Det är väldigt skönt att få vara lite mera ledig men det är ju ingen som gör jobbet åt mig utan jag får helt enkelt jobba desto intensivare på de arbetsdagar som är kvar.
I söndags kväll åkte jag ner till Malmö för att vara med på Socialförsäkringsutskottets studieresa som var under måndagen och tisdagen. Vi besökte bla ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn. Om allt fungerade som det skulle så var de på detta boende i 1-3 dagar för att sedan flytta vidare till andra boende runt om i landets kommuner. Den sista tiden har det kommit fler yngre barn och de ser också en ökning av flickor. Eftersom merparten av kommunens boende har sökt tillstånd för pojkar från ca 15 år så är det väldigt svårt att placera den nya kategorin av barn som kommer. De yngre vill man gärna ha familjehemsplacerade men där är det också brist på platser.
Det yngsta barnet som de hade var åtta år!!
Eftersom Axel är åtta år så tänkte jag honom flyende genom hela Europa utan föräldrar, den jämförelsen gjorde mig väldigt tagen och jag hade svårt att ta till mig situationen.