måndag 30 januari 2012

Ny vecka!

Som alltid så har helgen rusat iväg i rasande fart. Det som har varit höjdpunkten var när hela familjen badade bastu och isvak tillsammans. Det var premiär för Axel, efter viss tvekan så "bombade" han rakt ner i isvaken. Han blev så förtjust så han var i tre gånger totalt!
Något annat som hänt i helgen är ju att KD omvalt Göran Hägglund som partiledare. Jag är glad för att han vann så stort (70 -30)! För KDs skull så hoppas jag att de nu får arbetsro och kan lägga detta bakom sig.
Idag har jag varit och hälsat på på mitt tidigare jobb ( omvårdnadslärare på Eksjövux), det alltid lika roligt att komma dit ochjag känner mig alltid välkommen. Det är bra att höra vad som händer och det finns alltid frågor och funderingar som jag kan ta med mig i mitt riksdagsarbete!
Ikväll tar jag sista tåget upp till Stockholm, det är skönt att vara på plats på morgonen och slippa gå upp i svinottan för att åka till Stockholm!

torsdag 26 januari 2012

Tågfunderingar!

Sitter på tåget på väg hemåt och läser om Socialdemokraternas nya partiledare, det förvånar mig att de väljer någon som inte sitter i riksdagen. Det kommer att innebära att han inte kan ta partiledardebatterna där utan måste ha någon annan som gör detta, det verkar bli gruppledaren. Har pratat med en kollega till mig som är Socialdemokrat och hon tror trots allt att det kommer att bli en bra lösning!
På lördag så väljer KD sin partiledare, personligen så hoppas jag att Göran får mandat att sitta kvar.
I dag ska jag, för ovanlighetens skull, hämta Axel på fritids. Eftersom vi oftast har votering kl 16.00 på torsdagar brukar jag inte ha den möjligheten då jag kommer hem sent på kvällen. Jag ser det som vardagslyx att få hämta honom och laga middag tillsammans. Jag vet att många av mina vänner tycker detta hämtande och " vardagsmatlagandet" är ganska jobbigt så det är ganska komiskt att inse att det är något som jag längtar efter!

tisdag 24 januari 2012

Ledarlösa!

Den sista veckan har pressen fokuserat på en enda sak - ledarkrisen i Socialdemokraterna En del tycker att det har varit positivt för Alliansen att Socialdemokraterna har haft problem med sin ledare och ser en möjlighet att locka över väljare från S. Själv har jag absolut inget emot att locka över väljare, det är ju det jag jobbar med dagligen. Men jag vill ha väljare som röstar på oss för att de tror på oss och våra ideer. Men jag vill inte att de ska rösta på oss pga en partiledare som missköter sig.
Jag tycker det är en tragedi, både för S och för Håkan Juholt att det har blivit denna "cirkus". Trots allt är det människor som det handlar om och det måste finnas lite mänsklighet också. Jag försvarar absolut inte hans misstag och klavertramp, det får han göra själv, men jag tycker att man ska sköta detta på en nivå som är värdig vuxna människor.
Även om jag inte delar Socialdemokraternas värderingar så har jag respekt för deras arbete och för de personer som är engagerade där. De är inte värda denna turbulens. Jag hoppas verkligen att de lyckas få ordning på partiet (sen kanska de inte behöver få så många fler väljare...)så att de kan få arbeta med politik igen. För att det politiska arbetet ska fungera så behöver vi en opposition och det har vi inte haft den sista tiden.
Tyvärr så växer också politikerföraktet pga denna röra och det skvätter även över på oss som sköter sig.
Så jag önskar verkligen Socialdemokraterna lycka till i sitt arbete med att hitta en ny partiledare!
till helgen ska även KD välja sin partiledare. Jag tycker att de har skött denna process ganska illa i partiet och är besviken på dem. Jag hoppas att även de kommer fram till en lyckad lösning till helgen så att de också kan få arbetsro!

söndag 22 januari 2012

London och frisk luft!

Igår kom jag hem efter att ha varit i London med FP:s riksdagsgrupp på studieresa och konferens. ( För att det inte ska bli några missförstånd så är det bäst att tala om att vi själva stod för resan, inte riksdagen)
Vi har haft ett hektiskt men intressant program som var en del besök och utbyte med Liberalerna i England men också tid för egna funderingar och planering inför framtiden. När vi är i riksdagen så har alla så fullt upp att vi inte hinner diskutera mer än det som är på agendan för tillfället. Nu fick vi möjlighet att prata om fler frågor som vi tycker är viktiga och intressanta.
En annan positiv sak är att vi hinner umgås med varandra och på så sätt kan utbyta erfarenheter. Uppdraget som riksdagsledamot är väldigt mycket ensamarbete så det är skönt att diskutera med andra och lära sig av deras erfarenheter.
Men nu är jag tillbaka hemma igen, man uppskattar hemmet mycket mera när man är borta så mycket som jag är. Att få äta middag med familjen blir en höjdpunkt på veckan!
Jag ska nu packa upp, ta hand om veckans tvätt, laga middag och allt annat som behöver göras här hemma. Jag tyckte att Axel behövde komma ut och få lite frisk luft så jag sa till honom att gå ut. Han tittar på mig och säger; det är konstigt att jag behöver frisk luft men inte du!? Han har ju så rätt, får nog klä på mig och följa med honom ut en stund!

onsdag 18 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter!

Jag vill börja med att önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året!
Själv har jag unnat mig några lediga veckor tillsammans med familjen vilket var behövligt och skönt!
Igår öppnade riksdagen igen och det känns riktigt roligt att vara tillbaka. Visst är det skönt med ledighet men lagom är alltid bäst!
Nytt år betyder att de flesta föreningar har årsmöte, detta märker vi riksdagsledamöter genom att vi blir inbjudna att tala på de olika årsmötena. Jag uppskattar verkligen att få dessa inbjudningar och åka ut i länet ( och ibland även utanför) och träffa människor som har många tankar och funderingar. För att jag ska kunna göra ett gott jobb så krävs det att jag får möta andra människor och lära mig av deras kunskaper och erfarenheter.
I morgon så åker Folkpartiets riksdagsgrupp till London för att ha en "kick off" inför det kommande året. Detta är ett av de få tillfällen under året då hela riksdagsgruppen är samlad en längre tid tillsammans och har möjligheter att tala igenom det kommande arbetet.
Jag har alltid dåligt samvete när jag lämnar familjen på helgen men Axel var snarare lycklig. Nu skulle han och Peter passa på att ha "grabbmys" (vad detta innebär vet jag inte riktigt och jag lär nog aldrig få veta det heller) och han passar på att sova i min säng när jag är borta.