lördag 17 december 2011

Sociala medier

Sociala medier är ett fenomen som exploderat de senaste åren och det är inte alltid så lätt att hänga med i utvecklingen. Själv så har jag valt bort twitter och använder mig av bloggen och Facebook (FB). Bloggen har jag för att föra ut mina tankar och funderingar i stort och smått och för att ni ska kunna följa mig i mitt arbete och vardag.
FB har jag valt att använda mer som ett sätt att hålla kontakten med mina vänner och där är jag oftast privat och inte riksdagsledamoten Emma. Jag har försökt att bara ha vänner och bekanta där som jag har en relation med och som jag har träffat (men i början slank det igenom några andra också ;-) ).
Den senaste tiden har jag fått höra av min omgivning att jag är beroende av FB. Eftersom beroende är lika med något dåligt för mig så bestämde jag mig för att inte vara aktiv på FB under en vecka! Tack och lov så är detta försök över. Ja, mina närmaste vänner hade rätt - jag är beroende av FB. Men jag har bestämt mig för att det snarare är ett bra beroende. Eftersom jag är hemifrån väldigt mycket och har begränsad tid att träffa släkt och vänner så fyller FB-kontakten ett viktigt behov hos mig. Jag kan följa dem i deras vardag och de mig utan att vi behöver ha dåligt samvete för att vi inte hinner ringa eller ses. Ibland stöter jag på någon person som jag umgåtts med för många år sedan och tycker att det är trevligt att kunna uppdatera sig på hur hon/han har det idag.
hädanefter kommer jag inte att skämmas för att jag är FB-beroende, snarare vara stolt för att jag vill upprätthålla kontakten med mina vänner.
Axel och jag har gjort pepparkakshus idag (från färdig byggsats, jag fuskar gärna om det är möjligt) och julpyntat. Jag har även sytt nya gardiner till vårt vardagsrum, Axel tittar på dem och säger; Oh vad ljust och luftigt det blev, de gamla gjorde rummet mörkt!! Jag hoppas innerligt att han kommer att se dessa detaljer i framtiden också, då samlar han många poäng hos det motsatta könet ;-)!

tisdag 13 december 2011

Mormor

Mestadels så tycker jag att jag har ett viktigt och hedrande uppdrag att få vara en av Sveriges folkvalda riksdagsledamöter. Det är en ära att få vara en liten kugge i maskineriet som är med och formar Sverige och dess framtid!
Men idag så känns detta ganska världsligt! Min mormor har fått åka in akut till sjukhuset pga magsmärtor. Troligen så är det någon form av tarmvred men man är inte helt säker. Så just nu ligger hon på operationsbordet och jag känner att inget annat är viktigt just nu. Mina tankar är hos henne hela tiden och det enda jag önskar är att hon ska få lida så lite som möjligt. En bukoperation är alltid ett ingrepp som man ska ha respekt för men i kombination med osäker diagnos, infektion och hög ålder så vet vi att det är en väldigt stor risk. Men det finns inga alternativ då hon har fruktansvärda smärtor.
Nu har jag fördrivit fem minuter framför datorn, frågan är hur jag ska få resten av dagen att gå....!

torsdag 8 december 2011

Socialförsäkringsutredningen!

Jag sitter på mitt kontor på riksdagen och försöker att svara på en insändare i Jönköpings-Posten. Personen vill att jag, på insändarsidan, ska förklara alla förmåner inom sjukförsäkringen. Jag håller med insändaren om att försäkringen inte är enkel och inte helt optimal. Men för mig är det viktigt att vi har en heltäckande försäkring som vi kan lita på och att den träder in vid arbetsoförmåga pga sjukdom. Att skapa ett helt nytt sjukförsäkringssystem tar åratal och är inget som man gör över en natt. Folkpartiet har länge varit pådrivande för att vi ska se över hela socialförsäkringen. Nu sitter en parlamentarisk grupp och jobbar med dessa svåra men viktiga frågor. Tanken var att de skulle komma med ett förslag under våren 2013 men de kommer nog att behöva ytterligare några månader på sig. Eftersom detta är ett gigantisk arbete så anser jag att de ska få den tid som de behöver. Min förhoppning är att vi kan få ett ny socialförsäkring som har ett brett politiskt stöd.
Men i dagsläge är det viktigt att vi gör vad vi kan för att det ska bli så bra som möjligt utifrån dagen förutsättningar!

söndag 4 december 2011

Slaget om Sverige

Enligt almenackan så är det vinter och den 2:e advent idag, själv har jag varit och plockat rosor i trädgården idag så det känns definitivt inte som tre veckor kvar till jul! Efter som vi lever ett liv som innebär väldigt mycket resor och väldigt lite tid hemma så måste vi planera vår tillvaro. Detta innebär bla att vi redan köpt och slagit in alla julklappar - så skönt!
I kväll så börjar ett nytt program på TV 4 - Slaget om Sverige! Det är Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg, tidigare programledare för På spåret, som leder programmet. Sex olika lag, som representerar sex Svenska städer tävlar mot varandra. Det är först gruppspel där Eskilstuna, Sveg och Kiruna ingår i en grupp och Jönköping, Stockholm och Göteborg i den andra gruppen. Alla lag möter varandra inom gruppen, de som kommer på första respektive andra plats i gruppen möts i semifinal och sedan final, totalt nio program. Varför nu detta intresse för ett TV-program på min blogg?
Jo, jag har den stora äran att få representera lag Jönköping tillsammans men Lars Adaktusson (som också är vår lagledare) och Perla Bjurenstedt. Vi kommer att vara med på Juldagen, så bänka er nu på Söndagar kl 20.00 och håll tummarna för lag Jönköping.
Som de flesta program så är de inspelade i förväg, det var några hektiska dagar i samband med allahelgonahelgen, men oj vad roligt vi hade! Jag hoppas att ni kommer att få lika rolig och trevlig stund framför TV:n!