torsdag 17 november 2011

Värdig vård!

Att göra ett blogginlägg om vanvården som debatterats i veckan känns lite konstigt. det finns väl ingen som kan försvara det som hänt, alla (oavsett politisk tillhörighet) är förfärade och förtvivlade. Ingen vill att dess anhöriga, eller att man själv, ska råka ut för detta.
Jag anser fortfarande att det är viktigt att det finns olika aktörer inom äldreomsorgen så att jag som individ har möjlighet att välja vad som passar mig bäst. För mig är det ganska ointressant vem som är utförare, det viktiga är att det ges en god vård med hög kvalité. det är jag säker på att alla utförare kan göra. tyvärr så förekommer dessa "vårdskandaler" inom privat såväl som offentligt driven vård och omsorg. Jag tror inte att detta är mer förekommande inom vården med privata utförare. De som är motståndare till valfrihet och alternativa utförare använder sig tyvärr av detta som ett argument i debatten mot privata alternativ.
det finns väldigt många privata utförare som gör ett utmärkt jobb och som verkligen vill hålla en hög nivå på vård och omsorgen, tyvärr så "skvätter" denna skandal även på de som verkligen gör ett bra jobb!
Folkpartiet vill satsa på en tillsynsmyndighet (precis som i skolvärlden) som granskar vård och omsorgsverksamheter. de ska också utföra tillstånd som utföraren måste ha för att driva vårdverksamhet, detta tillstånd kan dras in om de missköter sig!
Vi måste vara helt säkra på att vi har en vård med högt förtroende och god kvalité!

onsdag 16 november 2011

Företagande

Oj vad dagarna rullar på, inser att det snart bara är en vecka kvar till första advent. Det känns ju som om vi precis har öppnat riksdagen efter sommaruppehållet. men det måste väl innebära att jag har ett väldigt roligt uppdrag som gör att tiden går väldigt fort!
Igår hade vi, som alltid på tisdagseftermiddagar, gruppmöte i folkpartiets riksdagsgrupp. vi hade besök av en man från företagarnas riksorganisation. Han presenterade delar ur en undersökning som de gjort hos sina medlemmar. Vad som var intressant att se var att64% av de tillfrågade företagarna inte tvekar till nyinvesteringar pga det finansiella läget. så länge företagarna tror att det kommer att gå bra så fortsätter de att investera vilket leder till att ekonomin går bra! Det är mycket psykologi inom den finansiella värden. Att regeringen klarade av den förra lågkonjukturen så bra tror jag bidrar till att man nu är mer optimistisk som företagare. Eftersom min man är företagare så har vi ofta dessa diskussioner hemma vid köksbordet, det är intressant att höra han funderingar som kommer från en helt annan synvinkel än min. Vad jag blivit helt övertygad om är att vi måste se över LAS och göra den mer flexibel, kompetens måste gå före anställningsår.
Inser att jag måste få fram adventspyntet redan till helgen för helgen den första advent så åker vi på resa med Företagarna i Ydre. Vart år annordnar de en resa som innehåller studiebesök, underhållning och god mat och mycket roligt umgänge med de andra företagarna i bygden.

onsdag 9 november 2011

Konflikthantering!

Det har varit mycket diskussioner den sista tiden om att Fp och Svenska regeringen inte vill godkänna Palestina som en stat. Som i alla konflikter så är det inte enkelt att reda ut begreppen men jag ska försöka att göra det förståligt.
Vi har inget emot att Palestina blir en fristående stat, men då ska det också vara med ett fredsavtal mellan Palestina och Israel. Båda måste lova att lägga ner vapen, Hamas måste acceptera Israel som en stat och Israel måste sluta bygga nya bosättningar på Västbanken. Då har man kommit fram till en lösning som är acceptabel och det finns då två fristående stater. Men vi kan inte acceptera Palestina som stat om de inte accepterar Israel. Det är aldrig ens fel att två träter, båda sidor måste bjuda till för att nå en lösning!
Efter att ha haft en plenifri vecka så har jag ägnat dagen åt att sortera post, det blir en ansenlig mängd när man inte är här på en vecka. I dag har jag också hunnit med ett besök hos min Naprapat/Akupunktör. När jag i våras drabbades av akut diskbråck så fick han mig på benen inom en vecka. Nu har jag lovat mig själv att det inte ska få gå så långt igen, utan jag ska med jämna mellanrum fylla på mina energidepåer. Så efter att ha sett ut som en nåldyna och knådats som en vetedeg mår jag prima (förutom förkylning, men det hör ju hösten till)!