fredag 19 augusti 2011

Språkresa och kontrollbehov

Min sommarledighet är inne på sin sista dag och det känns riktigt skönt. Jag har hunnit vila ut ordentligt och ladda batterierna på max så nu blir det full fart i höst.
Jag börjar "höstterminen" med att åka på sråkresa till London. Innan sommaren så var det en hel del kritik i medierna för att vi åker på språkresa på skattebetalarnas bekostnad. Mig veterligen så får alla statligt/landsting/kommunalt anställda fortbildning - på skattebetalarnas bekostnad. Riksdagsarbetet innebär mer och mer kontakter med andra länder och då är språket Engelska. Själv har jag läst 2-årig allmän Engelska på gymnasiet och jag inser att jag inte kommer så långt med det när jag ska läsa handlingar på Engelska. Vi kommer att läsa mellan 9-17 var dag, så någon betald semesterresa handlar det inte om. Jag har valt att bo på hotell (riksdagen står för boende i familj) och kommer att betala detta själv. Visserligen skulle det vara nyttigt att bo i familj och vara "tvungen" att praktisera Engelska på kvällarna. Eftersom jag lever med kronisk värk i min rygg/bäcken så har jag ett stort behov av vila/sömn och det känns inte rätt mot en värdfamilj att bara sova när jag är hos dem.
Axel och jag har ägnat de sista lediga dagarna med att sortera hans Lego, jag förstår inte var alla dessa klossar kommer ifrån?! Men nu är de sorterade efter storlek och funktion, så gott det går. På min tid bestod Lego av "bitar" numera kan de se ut hur som helst! Jag får någon konstig tillfredsställelse av att organisera dessa färgglada bitar. Antar att det beror på att på dem kan jag ha kontroll, vad som händer i min omvärld har jag ingen kontroll på!