onsdag 29 juni 2011

Bloggandets vedermödor!

Detta med att blogga är inte alltid så enkelt som det låter. Alla har åsikter om hur och vad man skriver. En del tycker att jag skriver för mycket politik och andra tycker att jag skriver för lite om politik. Bloggen är egentligen den enda kommunikationsvägen som jag har med mina vänner/väljare/invånare där jag själv bestämmer vad som ska kommuniceras. I tidningartiklar och andra media är det alltid någon som har tolkat mitt budskap, men här är det ingen annan som kan ändra i min text.
När jag kom in i riksdagen (för ganska exakt två år sedan) så bestämde jag mig för att börja blogga. Jag frågade mina dåvarande arbetskamrater vad de ville läsa om. De ville höra hur min vardag som riksdagsledamot var och lite lättförståelig politik. Jag har sedan försökt att anpassa min blogg utifrån deras önskemål. Fördelen är , att om du som läsare inte uppskattar det jag skriver om, kan du helt enkelt låta bli att logga in här. Andra uppskattar mina rader och jag hoppas att ni fortsätter att läsa mina inlägg.
Jag ser ett mänster i mitt bloggande, då det är mycket på jobbet så tar jag mig inte tid att blogga, när det är lite lugnare så försöker jag att skriva några rader.
Detta var lite reflektioner från mig om bloggandet. Nu ska jag försöka att få fart på min skrivare och scanner som levererats idag. Se´n är det dags att ta tåget till Stockholm för ytterligare tre dagar i samhällets tjänst!

tisdag 28 juni 2011

Sommaruppehåll och sommarlunch!

I Riksdagen har vi from i onsdags sommaruppehåll vilket innebär att det inte är några planerade möten i riksdagen däremot så jobbar de flesta för fullt på hemmaplan. Men förra veckan så återremitterade vi oppositionens utskottsinitiativ då vi ansåg att det var dåligt berett. Detta innebär att vi har nytt utskottsmöte på tisdag och debatt med votering på Fredag. Det är ovanligt att Riksdagen kallas in på jul/sommaruppehållet men det händer emellanåt. Samtidigt som det kan vara lite frustrerande att kasta om sin planering (jag hoppas att ni som är berörda har förståelse för situationen) så är det ett uppdrag som aldrig blir tråkigt eller förutsägbart.
Nästa vecka så kommer jag att åka till Gotland och medverka på Almedalsveckan. Det är ett annorlunda men trevligt sätt att arbeta på!
Idag har jag "hemmadag" och varierar datorarbete med "hemarbete", när man är borta i veckorna så får tyvärr hemmet inte den omtanke som det skulle behövas. Peter är för en gångs skull hemma och arbetar i Österbymo så jag fick möjlighet att bjuda honom och en kollega på lunch idag. Ibland så får jag för mig att dela med mig av ett recept, nu är det dags!

Tortellini på Ruccolabädd, ca 4 port

500 g tortellini av valfri sort
ca 100 g Ruccolasallad
250 g Ricottaost
200 g Parmaskinka i strimlor
Olja, gärna med citronsmak
Svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningar o häll av!
Ta ett stort fat o strö ut Ruccolan på, häll på pastan, smula över osten och lägg på skinkstrimlorna. Avsluta med att ringla över oljan och mal lite svartpeppar, servera genast!

Smaklig spis!

fredag 17 juni 2011

Utskottsinitiativ

Nästa vecka så tar riksdagen sommaruppehåll, detta innebär att vi inte har några planerade sammanträden i riksdagen men att vi jobbar vidare på hemmaplan. de sista veckorna har varit mycket turbulenta och vi har jobbat för fullt. I Socialförsäkringsutskottet så har vi behandlat ett utskottsinitiativ från S,V o MP. De har föreslagit att vi ska låta regeringen titta på tre olika frågeställningar. Alliansen ville att vi först skulle ta in olika svar från relevanta remissinstanser. Detta blev nerröstat och två remissinstanser + finansutskottet fick drygt två dygn på sig att uttala sig i frågan. Alla tre svarade att det var alldeles för kort tid för att ge ett genomarbetat svar. Men oppositionen driver frågan vidare trots detta. SD ställer upp på två av tre punkter i initiativet vilket ledde till att S idag sa att de kommer att ta tillbaka sin ena punkt där de inte har majoritet. Detta innebär egentligen att S+V+MP stöder SD:s förslag - en mycket intressant vändning i frågan.
Vi är absolut inte emot att titta på vissa frågor men det måste göras en seriös behandling och inte hastas på bara för att försöka att vinna lätta politiska poäng.
Alliansen har själva tagit fram förslag på olika förändringar som nu är ute på en bred remiss men detta bryr sig inte oppositionen om ett dugg.
förra veckan så började Axels första sommarlov. Han önskade då att få följa med mig upp till Stockholm så denna veckan är han med mig. Jag kan tycka lite synd om honom när han får sitta i korridoren o vänta när jag har möten (han har iofs både Nitendospel och DVD-spelare att roa sig med) men han sköter sig exemplariskt och klagar inte alls. I går kväll sa han; Jag hoppas att du blir omvald nästa val så att jag kan följa med dig i många år till! Så det kan ju inte vara så illa att vara här!