torsdag 30 december 2010

Gott slut och gott nytt!

Såhär på årets näst sista dag sitter jag och tänker tillbaka på året som gått, tänk vad mycket som händer på ett år trots att det går så fort. De flesta av oss kommer nog att minnas 2010 som det år då Sverigedemokraterna tog plats i riksdagen. Själv kommer jag att minnas att jag fick möjlighet att representera Folkpartiet i Jönköpings län med ett eget mandat. Det känns som om vi har kommit in i våra nya roller nu, det har varit en lång startsträcka, och kan jobba med full fart. Det första som jag ska medverka till är att vi får, en fullt ut, fungerande sjukförsäkring. Som jag tidigare sagt så tror jag på den nya sjukförsäkringen men vi måste inse att vissa missar gjorts och dessa ska rättas till under våren.
Nu väntar jag på att Axel ska komma hem så att vi kan packa inför morgondagens resa till Lanzarote. Eftersom vi åker själva (Peter, Axel och jag) så har vi anmält Axel till Bamseklubben så att han ska få "leka av" sig med andra barn och förhoppningsvis hitta någon kompis. Själv är han misstänksam till detta upplägg, hans kommentar var; -Det är bara för att ni ska få lugn och ro som jag ska till Bamseklubben. Lite rätt måste jag ge honom även om det tar emot. Men jag vet att han kommer att uppskatta det när han väl är där.
Jag vill önska er alla ett gott slut och ett gott nytt och tacka för allt stöd som jag fått under året som gått, både på det politiska planet och privat!

söndag 26 december 2010

God fortsättning!

Jag vill önska er alla en god fortsättning och hoppas att ni har haft den jul som ni ville ha. Själv har jag fått lite av varje och det passar mig perfekt. Julaftonen var vi hos min svägerska i Blekinge och bara njöt av lugnet och tog dagen som den kom. Igår firade vi "julafton" med hela min stora familj. Axel var hos pappa på julaftonen i år så då är släkten så underbar så alla skjuter på julfirandet till juldagen så att Axel kan vara med. Gårdagen var allt annat än lugn, först en resa på ca 35 mil för att ta oss hem från Blekinge och komma till min bror o svägerska i Huskvarna, se´n var vi 10 vuxna och 4 barn som umgicks. Ni kan ju tänka er kaoset som uppstår när tomten kommer och alla ska ha rätt klapp, det är inte helt enkelt att hålla reda på vem som är mor/farförälder till vem osv. Idag har vi varit själva hemma och bara njutit av julefriden. Axel har byggt lego mest hela dagen och jag har förökt hitta plats till alla våra klappar. Det är tur att jag är ledig i veckan för det känns som om vi har saker överallt, men på torsadag ska det vara ordning i det Carlssonska/Löfdahlska hemmet. För på fredag så flyger vi till Lanzarote för en veckas semester - ska bli sååå skönt efter denna hektiska höst/vinter!

tisdag 21 december 2010

Tack för omtanken!

Jag har aldrig fått så mycket respons på ett blogginlägg som jag fick efter gårdagens. Tack alla för er omtanke och stöd. Trots allt så mår vi riktigt bra och är tacksamma för att vi har varandra.
Jag försöker alltid se det positiva i situationen och just nu är jag tacksam för att jag slipper vara i Stockholm och vänta på årets sista votering. I vanliga fall så har vi fasta voteringstider men sista dagen på terminen så är det votering efter debattens slut.....och det vet man aldrig när det är. Så jag skickar en särskild tanke till mina kollegor som sitter och väntar på votering och hoppas på att kunna hinna med tåg/flyg i kväll - om de överhuvudtaget går! Själv har jag fått "oceaner av tid" och har ägnat dagen åt julklappsinslagning och det sista småfixet inför jul. Axel och jag skulle slått in hans inköpta klappar i söndags men det blev det aldrig tid till, så i morgon får vi en "bonuskväll" tillsammans då vi ska fixa hans klappar. Det är mycket roligare att förbereda och fira jul när det är barn med!

måndag 20 december 2010

Sån´t som vi inte ska prata om....!

Jag har precis kommit hem ifrån sjukhuset efter att ha fått åka in akut i går kväll. Jag har funderat fram och tillbaka om jag skulle skriva om det här och kommit fram till att jag ska det, Peter har också fått vara med och godkänna inlägget. Om jag hade åkt in för blindtarmen så hade ingen höjt på ögonbrynen om jag berättade om det. Men nu har jag haft ett missfall med komplikationer och jag vet att en del kommer att ha åsikter om att jag berättar om det. Men jag förstår egentligen inte skillnaden, ingen av ovan nämnda tillstånd kan vi påverka och jag anser inte att man ska tysta ner missfall. Jag har upptäckt att ju mer man pratar om det ju fler undanträngda historier kommer fram och många tycker det är skönt att få prata om det. För mig är detta ett av många så jag börjar bli ganska härdad, visst är det tråkigt men just nu är den fysiska delen jobbigast. Jag förlorade ganska mycket blod igår och är matt och trött därför så kommer jag att vara sjukskriven denna veckan.

Vi klagar ofta på sjukvården, man kommer inta fram i telefonen, det är köer, man blir dåligt bemött etc. Men jag måste säga att när det är akut så fungerar den Svenska vården fantastiskt bra. Igår fick jag ett proffsigt och medmänskligt bemötande av alla, från lokalvårdaren till överläkaren. Att någon lägger an hand på min hand kan göra underverk när man mår dåligt. Så ett stort Tack till personalen på avd 8 för deras engagemang och proffsiga bemötande.

Axel vill väldigt gärna bli storebror och var ledsen igår när han märkte vad som hände. Men se´n tittade han på oss och sa; "- Kan ni inte försöka igen, i morgon kanske?!" Då kan man inte annat än att le och inse hur fantastiskt det är att man fått förmånen att få ett barn.

torsdag 16 december 2010

En tråkig men viktig föräldraförsäkring

Har varit uppe i årets sista debatt (för mig). Det handlade om föräldraförsäkringen. Kvotering eller inte kvotering är en fråga som vi alltid debatterar och jag tror att vi kommer att fortsätta med detta flera år till. Ni som följt min blogg vet att jag inte är för en kvotering, men det tänker jag inte skriva om nu.
Den förändring som vi gör nu är inte kostsam och kommer (förhoppningsvis) inte behöva användas av så många men den är ack så viktig. När ett barn dör har man idag ingen rätt till ersättning för att vara hemma från arbetet. Nu ger vi möjlighet till 10 föräldradagar, till var förälder, att ta ut i samband med den akuta krisen. Möjligheten finns att båda föräldrarna tar ut sina dagar samtidigt. Jag hoppas att så få som möjligt kommer att behöva använda denna försäkring men statistiken visar att det dör drygt 550 barn per år i Sverige och då kommer den att fylla en viktig funktion.
Mörkret lägger sig över Stockholm och det ser ut som om det värsta snöovädret lagt sig. snart ska jag lämna kontoret och dra mig mot stationen - håll tummarna för att tåget går dom det ska!

torsdag 9 december 2010

Nerröstade!

Kommer precis från kammaren och veckans sista votering som också blev Alliansens första nederlag. En samlad opposition har röstat igenom betydande besparingar i regeringskansliet. Å ena sidan kan jag tycka att rent politiskt så var det inte en så stor förlust, å andra sidan är det inte roligt att bli överkörd. Det kommer också att drabba många av de anställda som kommer att bli uppsagda lagom till jul, det känns inte bra. Hur det kommer att påverka demokratin får vi svar på först om några år.
Nu ska jag packa ner här på kontoret och ta tåget hem. I helgen så har jag lovat Axel att vi ska göra ljus som han ska ge bort i julklapp (risken är att det inte blir någon större hemlighet för julklappsmottagarna då jag skriver det här ;-) ). Tänkte också förbereda så mycket julmat som går i helgen så att det inte blir så stressigt den 23:e. Riksdagen har öppet till den 22:e så det är inte så mycket tid kvar sedan. Det är vid sådana tillfällen som man önskar att man hade en hemmaman som fixade allt....men det är nog enda gången som jag önskar det!!

tisdag 7 december 2010

Julstress och sjukförsäkring!

Inser att det kommer att bli jul i år igen även om jag inte hinner med alla "måsten". det är en av nackdelarna med att jobba borta i veckorna - helgerna går alldeles för fort och allt ska hinnas med då. Axel är så stor nu så han kommer ihåg hur vi "alltid haft det" vid jul och ser till att jag inte glömmer att plocka fram en enda tomte. (Har försökt smuggla bort en del men han har saknat dem och letat fram dem).
Just nu så håller man på att se över sjukförsäkringen. Det som har missats måste fungera och rättas till så fort som möjligt, meningen är inte att enskilda individer ska hamna i kläm. Samtidigt så tycker jag det är viktigt att det görs ordentligt denna gång och inte hastas fram en alltför snabb lösning för att göra folk nöjda. Men förhoppningsvis så har vi en väl fungerande sjukförsäkring, som vi kan vara stolta över, innan sommaren!

onsdag 1 december 2010

Sega förhandlingar

Inser att jag har varit väldigt dålig på att blogga denna månad. en anledning är att det är ganska "segt" i den politiska värden, vi förhandlar och diskuterar men kommer inte fram till så mycket. Men en förhandling som varit lyckad är överenskommelsen med Socialdemokraterna om de olika betygskriterierna. Eftersom jag tidigare jobbat som lärare så vet jag hur bristfälligt det tidigare betygssystemet varit med alldeles för få steg. Man har skrivit + och - efter de olika betygen men de har inte spelat någon roll i slutbetyget. Enkelt förklarat kan man säga att betyget B och D kommer att vara "mellanbetyg" som ersätter tidigare + och - och det tycker jag känns bra.
Annars jobbar vi på för fullt och håller på med budgeten i våra olika utskott. Tyvärr så var det glest i stolsraderna på tisdagens utskott. Tågen behagade inte komma in i rätt tid. Själv hade jag varit klok och förutseende och bestämt mig för att åka upp till Stockholm redan på måndag kväll. Tåget skulle vara framme 20.40, 02.40 rullade vi in på Stockholms central....! Så kan det gå när man tycker att man är förutseende!
I kväll får jag besök av Peter (min man) här i Stockholm. Just nu så ses vi så sällan så det känns som om vi är på dejtingstadiet igen. Men vi kommer inte att tröttna på varandra i första taget - måste se det positiva i situationen ;-)!