onsdag 27 januari 2010

Förintelsens minnesdag

Kom just tillbaka till mitt arbetsrum efter att ha deltagit på en minneshögtid för förintelse. Idag är det förintelsens minnesdag, detta gjorde att riksdagen hade bjudit in en av förintelsens "överlevare" för att tala om denna mörka händelse i vår historia. Att möta en person som gått igenom detta hemska berör....jag har svårt att arbeta vidare efter jag lyssnat på honom. Det viktiga är att vi inte glömmer vad dessa personer var utsatta för pga religionstillhörighet,sexuell läggning, funktionshinder etc Låt oss komma ihåg detta och låt oss aldrig hamna där igen!

måndag 25 januari 2010

Vi har det ganska bra...!

Tänk vad bra vi har det här i Sverige. Satt igår och tittade på förödelsen på Haiti. Det är så ofattbart så det är omöjligt att ta in det hela. Även om man försöker att sätta sig in i deras situation så är det omöjligt. Det är utifrån det som jag säger att vi har det bra i Sverige. Ibland så kan det vara bra att få ett annat perspektiv på saker och ting.
Självklart så ska vi inte sätta oss ner och säga att nu har vi det så bra så nu kan vi inte göra mera....allt kan bli bättre! Men vi borde också vara tacksamma för att vi lever i ett land som är förskonat från (stora) naturkatastrofer och att vi har ett samhälle som är välorganiserat med ett skyddsnät.
Nu ska jag leta reda på Röda korsets PG nummer och göra en liten insats!

tisdag 19 januari 2010

Nytt år - nya krafter!

Ledigheten är över och vardagen tillbaka - det känns riktigt skönt! Missförstå mig rätt, jag älskar att vara ledig och umgås med min familj och vänner, men om inte vardagen fanns så skulle men ju inte uppskatta ledigheten lika mycket....!?
Förra veckan, to - fr, var jag på vinterkonferens med Folkpartiets riksdagsgrupp. Det känns spännande med ett nytt år och nya utmaningar. Och det är inte vilket år som helst - det är valår! Valår är alltid spännande, folk engagerar sig på ett helt annat sätt och man får verkligen vässa sina argument. samtidigt så är det viktigt att inse att det är inte de sista månaderna innan valet som man ska visa var man står, förhoppningsvis har man gjort det under hela mandatperioden.

I mellandagarna så fick jag en "oidentifierbar" infektion och blev inlagd med intravenös antibiotika på Höglandssjukhuset, Eksjö(tack, all personal på avd 8, ni är professionella och medmänskliga - ett föredöme). Ibland så klagas det på de höga skatterna i Sverige (och även jag tillhör emellanåt denna skara), men när det händer saker så har vi ett fantastiskt skyddsnät. Akutvården är effektiv och har ett välojat maskineri när det verkligen gäller. Och för den enskilde så kostar det endast 80 kr per dag, dvs kostnaden för maten (som man ändå skulle haft hemma). Men nu är jag på benen igen och har nya krafter inför det nya året.