onsdag 23 december 2009

En riktigt God Jul

Just nu är det tidigt på julaftonens morgon. Ett stilla lugn råder i huset...det gäller att njuta så länge det varar. Ja vill önska er alla en riktigt God Jul som jag hoppas blir precis så som ni vill.

Själv så tar jag med mig familjen och åker hem till mamma i Huskvarna för att fira, för oss, en traditionell jul med släkten, god mat, julevangelie och klappar!

tisdag 15 december 2009

Snöyra och förkylningstider

Sitter på mitt kontor i riksdagen och tittar på snön som yr utanför fönstret - kan det bli en vit jul i år? Jag håller tummarna!


Nu är det sista rycket som gäller i riksdagen innan juluppehållet. Det är fullt upp med långa debatter och voteringar i kammaren. Förra veckan var jag uppe i debatt och försvarade den nuvarande föräldraförsäkringen. Jag tror inte på att tredela föräldraförsäkringen och utöka dagens "två pappamånader"(som likväl kan vara mammamånader). Först och främst är det barnens dagar och inte föräldrarnas dagar, och risken är stor att ett flertal föräldradagar "fryser inne" om man ger fler dagar till respektive förälder och inte har möjlighet att överlåta dem. Alla familjer ser olika ut och det är viktigt att de själva får lägga upp föräldraledigheten på det sätt som passar dem bäst. Däremot så tror jag på jämnställdhetsbonusen där man istället premierar dem som delar mer lika på ledigheten. Reglerna för bonusen är idag onödigt krångliga och förhoppningsvis så kommer de att förenklas inom en snar framtid.

Själv är jag genomförkyld och Axel hostar tills han kräks. I torsdags skulle det vara Lucia på dagis på morgonen. Klockan tre på natten hostade Axel tills han kräktes och se´n sa han; Måste jag Lussa i morgon? Stackars barn - fundera på Luciatåg när man är genomförkyld. Jag lovade att han skulle slippa och istället fick han vara hemma med mig. Eftersom han snart är sex år så funkar det (vissa dagar) att arbeta när han är hemma. Förhoppningsvis så har våra förkylningar gått över till jul!

onsdag 2 december 2009

Nomineringsstämma och adventstider

I lördags var det nomineringsstämma för riksdagslistan i Jönköpings län. När man hört hur dessa stämmor kan gå till (både inom vårt parti och i andra) så måste jag säga att det var en trevlig stämma där det inte framkom några större oenigheter. Inger Gustavsson lämnade sin 8:e plats till förfogande för någon yngre kvinna vilket gjorde jag det blev några mindre förändringar.
Jag vill passa på att tacka för det förnyade förtroende som jag fått som andranamn på riksdagslistan inför nästa år. Tobias Krantz är förstanamnet - det känns tryggt att få gå in i valarbetet tillsammans med honom. Tobias och jag kompletterar varandra på ett bar sätt. Hela listan kan du se på följande länk http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/AreaContentPage____94115.aspx

Jag älskar advent - ljus i fönstren och lagom med måsten. I söndags var vi hos mamma och åt traditionell adventsmiddag. som den "duktiga" mormor/farmor hon är hade hon som vanligt fixat paketkalender till alla tre banbarnen. Det är ganska härligt att se förväntningarna i barnens ögon när de får sina kalendrar med alla paket (med totalt onödiga prylar i, men det är en helt annan diskussion...) Axel har varit väldigt besviken över att vi bara satt fram ljusstakar och stjärnor - om han hade fått bestämma hade både tomtarna och granarna varit på plats. Jag tillhör de mammorna som vill ha "familjegranen" ganska stilren och slippa färgglada smällkarameller och änglar med sneda vingar... Detta har vi löst genom att ge Axel en egen minigran på sitt rum - där får han hänga upp precis vad han vill. På så sätt blir alla nöjda!