måndag 12 oktober 2009

Höstrusk och studiebesök

Regnet smattrar mot rutan och löven virvlar runt - jag blir lika förvånad varje år. Vart tog sommaren vägen? Men jag tycker att hösten är ganska skön, äntligen kan man krypa upp i soffan med gott samvete - tända ljus och mysa med familjen.

Förra veckan så var jag på hektiskt men mycket intressant studiebesök i Berlin. Tillsammans med Hälso - och sjukvårdsutskottet på höglandet (Jönköpings läns landsting) var jag och tittade på sjukvården i Tyskland. De arbetar mycket med alternativa behandlingar. Där är det inte skolmedicin "mot" alternativmedicin utan här ser de varandra som komplement. Denna uppfattning tilltalar mig mycket. Jag tror att vi har en hel del att lära i den "klassiska" sjukvården av alternativmedicinen. för några år sedan var många skeptiska mot akupunktur - i dag är det en naturlig del av den Svenska sjukvården och fullt accepterad. Jag tror att vi sakta men säkert kommer att ta till oss fler delar av den alternativa medicinen, men för min del hade det gärna fått gå lite snabbare. Jag vill också passa på att tacka Ursula Scheibling för att han följde med oss och på ett utomordentligt sätt tolkade fån Tyska till Svenska. Tack vännen - du är fantastisk!

Här hemma har vi nyttjat både medicin och naturläkemedel. Både Peter och jag har varit brakförkylda. Jag har roat omgivningen genom att tappa rösten och låta som en dålig kopia av Kalle Anka. Axel (som är något lillgammal ibland) frågade mig; "Finns det inget bot mot denna åkomma?" Tyvärr så fanns det inte det - det var bara att hålla tyst (och ni som känner mig vet att det kan vara problem för mig), äta huvudvärkstabletter, vitaminer och stå ut! Men nu är vi på benen igen - tills nästa gång....!