onsdag 26 augusti 2009

Utskottsplacering och budget

Nu är jag på plats i Stockholm och igår var mitt första gruppmöte i riksdagen. Jag kommer att vara ersättare i Socialförsäkringsnämden och Civilutskottet.
Eftersom de sociala frågorna och då främst Äldre- och handikappspolitiken är mina "hjärtefrågor" känns detta mycket bra.
Jag känner att jag har koll på många av socialförsäkringsfrågorna och har en hel del att tillföra i detta utskott.

Budgetförhandlingarna är i full gång och det finns stora behov på många ställen.
Något som är klart är att det kommer att skapas nya utbildningsplatser, 10 000 platser på högskolan, 10 000 inom komvux och 3000 på yrkeshögskolorna.
I Jönköpings län kommer det att bli 750 nya platser på högskolan.

Eftersom jag själv har min tjänst på Eksjövux (komvux i Eksjö) känns det mycket bra att kunna meddela mina arbetskamrater detta. Vi har sett ett ökat behov av utbildningsplatser då vi har haft många fler sökande - detta är ju ett resultat av lågkonjukturen och att "barnkullarna" som lämnar gymnasiet nu är väldigt stora.

Min son ringde mig i går för att se hur jag har det på jobbet - han undrade om jag hade åkt mycket i rulltrappan?
Jag måste erkänna att jag ljög för honom och sa att jag hade gjort det - vad gör man inte för att barnen inte ska bli besvikna....!

måndag 24 augusti 2009

Tekniken är fantastisk...när den fungerar!

Idag har jag haft en datatekniker hemma som skulle installer (och ta med sig) min skrivare, tangentbord och skärm. Han har just åkt efter att ha varit här i 2,5 timme!!

Resultatet blev att jag har ett (fungerande) tangentbord, en stor snygg skärm som inte gick att koppla in eftersom det var fel sladd medskickad och en vansinnigt avancerad skrivare/kopiator/scanner som inte fungerar - jag blir så trött!

Så nu måste stackaren komma tillbaka nästa vecka för att åtgärda det som han inte lyckades med idag - dvs det mesta.

Men det går inte att skylla på den stackars teknikern för han hade ingen aning om att han fått en skrivare som var kaputt!

Ja, ja, det finns ju värre skaker att lägga sin energi på så nu släpper jag det....


I morgon ska jag på mitt första gruppmöte i riksdagsgruppen.

Efter det vet jag vilket utskott som jag kommer att sitta i och inom vilka områden jag ska arbeta med det närmaste året.

Eftersom jag binner för vård, omsorg och de sociala verksamheterna så hoppas jag att jag kommer att få jobba med någon av dessa frågor.

Jag kommer att bli ersättare i något/några utskott och det känns bra att få börja med det, så man har möjlighet att i lugn och ro sättasig in i arbetet.


Nu ska jag ägna eftermiddagen åt att få ordning på mitt "hemmakontor"

torsdag 20 augusti 2009

Bloggstart

Idag är en stor dag - jag ska börja blogga!
Anledningen till att jag tagit detta (för mig stora)beslut är att jag ska tjänstgöra i riksdagen och jag tror att någon därute är intresserad av att höra om vad som händer inom riksdagens väggar och hur jag pusslar ihop mitt privatliv med detta uppdrag.
Jag har varit aktiv inom Folkpartiet i 20 år och haft varierande uppdrag under denna period. Allt ifrån "kaffekokerska" till kommun och landstingspolitiker. De sista åren har jag mest engageratmig i landstingspolitiken i Jönköpings läns landsting.
Vid midsommartid lämnade Lars Lejonborg sitt uppdrag som Högskole- och forskningsminister. Hans ersättare blev Tobias Krantz.Tobias och jag har känt varandra sedan tiden i ungdomsförbundet och jag vet att han kommer att bli utmärkt på denna post.
Grattis Tobias och lycka till!
Pga detta kommer han att lämna riksdagen och lämna en ledig riksdagsplats efter sig....och det är där jag kommer in i sammanhanget. Jag kommer att ta Tobias plats när han är minister.
Det kommer att bli spännande, intressant och lite läskigt!!
Min familj är stor - men de närmaste är min man Peter och min son Axel som "fyllde" 5,5 år i lördags. Det kommer att bli en hel del "pusslande" för att få ihop vardagen men jag tror att vi kommer att lyckas.
Axel tycker att jag har en spännande arbetsplats - det finns både bassäng och rulltrappa där!!!
Jag tycker det är underbart att se saker ur hans perspektiv - det får en helt annan dimension då!
Så, nu har jag lyckats att skriva några rader....nu ska vi se om jag kan få ut det på nätet också :-)